به گزارش سافت گذر، پس از معرفی دوربینهای سلفی در گوشیها، رغبت افراد برای گرفتن تصاویر پرتره بیشتر شده است.
گرفتن تصاویر سلفی ممکن است کار آسانی به نظر بیاید ولی حقیقتاً عکسبرداری در شرایط با نور کافی، کادر بندی و انتخاب نما میتواند نشان دهد که گرفتن تصاویر پرتره آنقدرها هم آسان نیست.
برای گرفتن تصاویر سلفی بهتر با دوربین جلو گوشی، با
سافت گذر همراه باشید تا 3 نکته مهم و کاربردی را به شما آموزش دهد.
3 نکته اصلی که هنگام گرفتن تصاویر پرتره باید رعایت شود: نورپردازی، کادر بندی و انتخاب نما میباشد. هر کدام از این نکات سبب خواهد شد تا تصویر نهایی باکیفیت گردد.
نورپردازی
برای گرفتن تصاویر سلفی، نورپردازی مهمترین نقش را ایفا میکند زیرا تأثیر مستقیمی روی عکس نهایی خواهد داشت.
معمولاً افراد برای عکسبرداری، به دنبال نور کافی میباشند زیرا نور زیاد سبب خواهد شد تا تصاویر نهایی جذابیت زیادی نداشته باشد ولی در دنیای تصویربرداری، برای این حالت، استثنائاتی وجود دارد.
آسانترین راه برای داشتن نور کافی هنگام گرفتن تصاویر سلفی در روز، عکسبرداری با پنجره است. بر اساس جای پنجره، شما باید محل قرارگیری خود را تنظیم کنید ولی بطورکلی نور طبیعی بهترین گزینه برای نورپردازی است.
هنگامی که در خارج از ساختمان قرار دارید، هیچ سقفی وجود ندارد تا در زیر آن بایستید بنابراین بهترین کار ایستادن در جایی است که نور خورشید پشت شما قرار میگیرد. همچنین بهترین راه، استفاده از بدن یا سر برای جلوگیری از تابش خورشید است که چنین کاری سبب خواهد شد تا نور به طور مستقیم به درون تصویر شما نتابد.
اگر نور طبیعی نیز وجود ندارد، به دنبال جایی باشید که منبع نور بزرگی دارد ولی ترجیحاً نور به طور مستقیم از سقف نباید بتابد زیرا در این حالت سایه نه چندان زیبایی در زیر بینی و چشمها در عکس نهایی خواهد افتاد. برای جلوگیری از رخ دادن چنین اتفاقی، از نور فلش استفاده نمایید.
کادر بندی
برای کادر بندی در تصاویر سلفی، باید صفحه نمایش گوشی را با چهار خط افقی و عمودی تقسیم کنید و سوژه باید روی نقطه تلاقی آن خطوط قرار گیرد. برای مثال، در تصویر بالا، اگر قرار بود شخصی وجود داشته باشد، باید او را روی یکی از نقاط تلاقی قرار میدادید. بیشتر گوشیها و اپلیکیشنها امروزه گزینه مشبک کردن نمایشگر را دارند که سبب خواهد شد تا فرآیند کادر بندی آسانتر شود.
نکته دیگر در مورد کادر بندی این است که جایگاه قرارگیری خودتان را شناسایی نمایید. بهترین کار مشخص نکردن مفاصل بدن مانند آرنجها، زانوها، شانهها و . . . به عنوان مرکز تصویر میباشد.
به علاوه، هنگام گرفتن تصاویر سلفی مراقب پسزمینه نیز باشید و اجازه ندهید یک درخت یا هر چیز دیگری تصویر شما را خراب کند. برای مثال، اگر شاخه یک درخت در بالای سر شما وجود داشته باشد میتواند این حس را به دیگران انتقال دهد که شما زمانی این تصویر را گرفتهاید که از درخت آویزان بودهاید.
انتخاب نما
مشخص کردن نما در گرفتن تصاویر سلفی بسیار آسان است ولی برای انجام این کار نیز باید چندین نکته رعایت شود.
بسیاری بر این باورند که گرفتن تصاویر سلفی از یک زاویه بزرگ، سبب خواهد شد تا چهره خودِ شخص درست به نمایش در نیاید. اگرچه این قانون تا حدودی درست است ولی زیاد کاربردی نمیباشد.
سعی کنید دوربین سلفی گوشی را در یک جای ثابت نگه دارید و به جای بالا بردن موبایل، سر خود را به سمت بالا جابجا نمایید. این کار سبب خواهد شد تا گردن شما بلندتر به نظر بیاید و طبیعتاً چهره شما بهتر در تصاویر مشخص شود.
اگر خوراکی در تصویر سلفی شما وجود دارد، بهتر است به گونهای تصویربرداری نمایید که تمرکز عکس از روی غذا برداشته میشود زیرا معمولاً کسانی که یک عکس را نگاه میکنند، در صورتی که غذایی وجود داشته باشد، ناخودآگاه توجهشان به خوراکی معطوف میشود و سوژه اصلی تصویر را فراموش میکنند.
برای سلفی گرفتن با آینه، بهتر است به طور مستقیم در جلو آن قرار نگیرید. به جای ایستادن به صورت مستقیم، سعی کنید تا مچ دست خود را کمی بچرخانید و پای جلوییتان را کمی خم کنید. اگر نمیدانید با دستتان که چیزی را با آن نگه نمیدارید چه کنید، آن را روی ران پای خود بگذارید. اگرچه ممکن چنین کاری سبب شود تا تصویر غیرطبیعی به نظر بیاید ولی به طور کلی عکس خوبی خواهد شد.
خلاصه
دفعه بعدی که میخواستید تصویر سلفی بگیرید، به خاطر داشته باشید که نکاتی را از
سافت گذر آموختهاید و با به کارگیری آنها سعی کنید که تصاویر سلفی باکیفیتی بگیرید.
منبع: digitaltrends.com